Същност на йога

Каква е същността на йога?

Йога е съвкупност от физически, умствени и духовни практики, с цел трансформиране на тялото и ума. Тя включва в себе си медитация, релаксация, физически и дихателни упражнения, които изпълняваме на фона на галеща душата,спокойна музика. Йога ще ти помогне да опознаеш човешката си същност, да достигнеш до покоя и блаженството в себе си. Тя още ти дава знания как да контролираш емоциите си и да запазим баланса си. Посредством техниките й ти ще бъдеш по-щастлив, положително настроен и по-спокоен.

Може да прочетеш повече за нейните предимства и ползи  тук.

Каква е нейната история?

Това свещено знание в миналото било достояние само на индийските богове. Ние можем са сме благодарни на мъдреца Патанджали, който събира всичките си знания в известната си книга „Йога сутра“ преди 5 000 г. Днес все повече и повече хора се възползват от нейните практики, с което става толкова популярна. Тя се дели на 8 степени-Яма, Нияма, Асана, Пранаяма, Пратяхара, Дхарана, Дхяна и Самадхи.

Повечето сме в капана на модерния свят – имаме куп задачи за деня, носим отговорност за крайните резултати, но и сме зависими от много страни. В комбинация с тези неща, а и много други, се появява стрес, който в повечето случаи сме неспособни да контролираме. Е, ако и ти се чувстваш по този начин – уроците по Йога са най-доброто решение за теб.

Урокът в Арт център „Алехандро“?

същност на йога пловдив yoga                                                                   yoga същност на йога пловдив

Йога е не само здраве и спокойствие- тя е и на първо място в борбата срещу остаряването. Тя е подходяща за всеки без значение на каква възраст си, каква религия изповядваш или какъв си по националност. Арт център „Алехандро“ ще те очаква с отворени врати и обятия. От теб се изисква само да носиш удобни дрехи, чисти обувки и доброто си настроение.

Повече информация за цените тук.

Резервирай и плати мястото си онлайн тук.

Научи повече за преподавателите ни по Йога тук.