Салса и бачата

Какво представлява салса и бачата?

Бачата е романтичен танц,който представлява поредица от лесни стъпки, в резултат на които се получава движение в страни или напред и назад. Отличава се с чувствените движения на ханша и тялото и специфичен тап.Най-често се танцува в двойка със сравнително бавно темпо.

Примерен видеоклип можеш да видиш тук.

Салса е елегантен,динамичен и много красив танц.Може да се танцува по двойки и индивидуално.Познат е в няколко видове, като при нас ще се научите да танцувате LA style и в частност Cuban style.Можеш да срещенш както бавни, така и по-бързи салса ритми и песни.Горещ и страстен този танц, днес е истински феномен във всяка част на света, най-вече в Арт център „Алехандро“, град Пловдив .

Примерен видеоклип може да видиш тук.

 

Каква е историята на танца?

Бачата:

Тя произлиза от Доминиканската република. В началото се е приемала само като музика за слушане, но със забързване на темпото,били измислени стъпки и бачата започва да се възприема като танцувален стил.И въпреки това тя дълго време била забранена из дискотеките до момента,в който Хуан Луис Гуера печели награда Грами с албума си „Bachata Rosa“ и прави стила бачата световно известен.

Салса:

Тя произлиза от острова на радостта и щастието- Куба. Танцовите стъпки произлизат от кубинската музика сон и постепенно се прибавят елементи от още много стилове танци като румба, мамбо, чача и др.Известни певци, изпълняващи салса са Marc Anthony, La 33, Johny Vazquez и др.

Танцът в Арт център „Алехандро“?

салса бачата танци пловдив арт център алехандро    салса бачата пловдив танци арт център алехандро

Независимо дали си танцувал преди или за пръв път чуваш този стил танц-винаги имаш възможността да се присъединиш към нашето голямо танцувално семейство .Уроците по Салса и Бачата се провеждат в нашата уютна зала на ул.„Младежка“ 25 , град Пловдив .Веднъж, чувайки бачата и салса песните и потапяйки се в море от чувствени движения, със сигурност ще се влюбиш в тези стилове танц.

Програмата можеш да видиш тук.

Повече информация за цените тук.

Резервирай и плати мястото си онлайн тук.

Последвай ни:

Facebook | Instagram | Youtube