7 причини да запишете детето си на народни танци

Всеобщо познат факт е, че за пълноценно развитие на децата ни, е добре да включим физическата активност в тяхното ежедневие от ранна възраст. Ако имате дете на възраст до 13 години и все още се чудите на какви извънкласни занимания да го запишете – отговорът е Народни танци.

Народните танци са чудесен начин малките ентусиасти да се докоснат до красотата на българския танц и традиции, докато развиват своите личностни качества.

Предоставяме на вашето внимание седем причини да запишете детето си на Народни танци още днес:

  • Любов към българското

Ценностната система на човек се формира още от детството и е много податлива на външно влияние. За това е важно да даваме добър пример на младото поколение и да го учим на уважение и любов към родината. Докосвайки се до магията на фолклора, децата ще развият усещането си за принадлежност и ще имат възможност да опознаят традиционните български танци, музика, обичаи, носии и т.н.

  • Творчество и креативност

Народните танци са занимания, които несъмнено оказват положителен ефект върху развитието на творческите способности на децата. Те не просто тренират, те започват да изпитват влечение към изкуството. Танцът сам по себе си е форма на самоизразяване, а децата, които изследват света на танците от ранна възраст са много по-креативни.

  • Фокус и дисциплина

Факт е, че народните танци изискват внимание и отдаденост. Така децата стават много по-фокусирани и се учат на дисциплина и постоянство. А когато едно дете развие тези свои качества, то става много по-отворено към външния свят и това оказва положително влияние дори върху представянето му в училище.

  • Социализация

Ако заведете детето си на народни танци, то ще има възможността да развие своите социални способности. Заниманията се провеждат в групи, благодарение на което много срамежливи и притеснителни деца с времето преодоляват своя свян и се чувстват по-уверени в себе си. Танците насърчават социализацията, развиват колективния дух и работата в екип. По време на заниманията, децата завързват нови приятелства и развиват своите танцови способности заедно.

  • Самочувствие

Народните танци са един от най-добрите начини да повдигнете самочувствието на своето дете. Трябва си смелост и увереност, за да танцуваш на сцена пред публика, а народните танци насърчават развитието на точно тези качества. Чувствайки се добре от своите постижения, детето започва да изпитва гордост, което пък влияе на позитивното му настроение в дългосрочен план.

  • Физическа активност

Много е важно да създадем правилните навици на децата си от рано. Активността оказва сериозно влияние над физическото и здравословното състояние на подрастващите. Народните танци са перфектен начин да поддържаме децата си физически активни по развлекателен начин. Чрез тях, малките герои ще подобрят баланса, стойката и координацията си.

  • Забавление

Да танцуват под звуците на динамичните фолклорни ритми със сигурност е повече от развлечение за малките интусиасти. Те се забавляват, активни са, срещат нови приятели, и развиват своя талант и потенциал, без дори да го осъзнават.

Ако все още не сме ви убедили, че Народните танци са най-добрият избор за вашето дете, то бихме искали да ви разкажем малко и за нашата чаровна и талантлива инструкторка – Нели. Прочетете повече за нея ТУК.

Занятията по Народни танци за деца се провеждат в Арт център Алехандро. Подходящи са както за деца без никакъв танцов опит, така и за напреднали.

Новата група за деца до 13 години, стартира на 18 Септември 2018.

 

Автор: М. Сонриса

Харесвате ли това? Споделете го!

Leave Comment