Какво е регетон и защо да танцуваме точно на тази музика?

Две са версиите за това от къде произлиза регетонът. Някои казват от Панама, други от Пуерто Рико. Всъщност това са местата, от където произлизат първите изпълнители на този жанр. Регетон музиката произлиза от ямайското реге, но примесено и с други стилове като американския хип хоп и испанския рап. Характерният ритъм за жанра се нарича „dem bow“. За първи  път този ритъм е чут в дискотеките на Пуерто Рико. Регетонът бързо набира популярност в цяла Латинска Америка, САЩ и по- късно в Европа.

Регетонът като танц може да бъде много интересен. В началото момичетата и момчетата са танцували доста предизвикателно и интимно на този стил музика. Допирът на телата и докосванията по време на танц са били абсолютно разрешени и смятани за част от движенията на дансинга. В наши дни голяма част от предизвикателните движения на дамите се запазват. Регетонът обаче по-скоро се трансформира в соло танц или групови хореографии. Все по-рядко се танцува в двойка.

Поради разнообразието си от движения и използването на цялото тяло при танцуване- регетонът е и една много добра тренировка за оформяне и стягане на тялото.
Докато танцуваме ние ще се научим да контролираме всяка една част от тялото си доста добре и ще придобием самоувереност да го покажем на дансинга.

 

Харесвате ли това? Споделете го!