Защо е важно да бъдем физически активни?

Понякога сме толкова привикнали към еднообразното си ежедневие, че стресът и проблемите неусетно започват да замъгляват съзнанието ни. Когато това се случи, обикновено просто искаме да се приберем и да си починем от дългия учебен или работен ден, и много рядко се сещаме да отделяме време за физическа активност. Дори когато се сетим, често не ни се занимава, защото просто сме психически уморени.

Малко хора си дават сметка, но всъщност най-добрият начин да избягаме от ленивостта и да се оттърсим от негативната енергия е чрез движението. Точно така, спортуването помага да запазим жизнения си тонус и да се чувстваме добре.

Нека ви изброим някои от положителните резултати, които бихте постигнали, ако решите да отделите време за физическа активност или спорт:

  • Ще станете по-енергични: Тренировките сами по себе си могат да бъдат много изморителни, но в дългосрочен план ще усетите колко повече енергия имате през останалата част на деня.
  • Ще подобрите настроението си: Освен, че разпускате напрежението, след всяка тренировка ще се чувствате по-спокойни, балансирани и оптимистично настроени.
  • Ще се правите с проблемите със съня: Ако се захванете активно с танци или спорт, ще се унасяте по-бързо, ще спите по-дълбоко и ще бъдете по-отпочинали сутрин.
  • Ще повишите имунитета си: Движението е ключът към подобряване на здравославното ви състояние, то повишава имунитета и ставате по-трудно податливи на болести.
  • Ще влезете във форма: Неоспорим факт е, че за да постигнете и поддържате желаната фигура, трябва да наблегнете на добрата физическа активност и резултатите няма да закъснеят.

Движението има своите неоспорими предимства и въпреки това, много хора изпитват трудност да бъдат активни, не отделят от свободното си време или просто не им се занимава.

Ако вие сте от този тип хора, имаме две много прости решения за вас:

  1. Наблегнете на разходките, ходете пеша на работа или училище, използвайте стълбите, а не асансьора. Всякакви леки физически дейности, като гореспоменатите, оказват положително влияние върху вашето здраве.
  2. Комбинирайте тренировките със забавление – запишете се на курс по танци или започнете да практикувате йога. Така ще поддържате добра форма, ще горите калории и ще се наслаждавате на активността си, без да се мъчите във фитнеса.

„Не съм спортна натура“ отдавна не е извинение да си стоите вкъщи и да бездействате. В крайна сметка мястото на спортния ви екип не е в гардероба. За това не се колебайте – обличайте анцузите и нахлузвайте маратонките. Време е да избягате от рутината.

До тук добре. А сега накъде?

Ние от Art center Alejandro заставаме зад инициативата за повече физически активни хора, и ще се радваме да ви включим в новите ни тренировъчни групи.

Класовете, включени в нашата програма са едновременно ефективни, не се усещат като натоварващи и са подходящи както за напреднали, така и за напълно начинаещи.

Разгледайте програмата ни: ТУК

 

Автор: М. Сонриса

Харесвате ли това? Споделете го!