Петя Петрова

Музикалните заложби на Петя се проявяват още в ранна детска възраст. От 7-годишна започва обучението си по акордеон. Музикалният инструмент я спечелва на своя страна заради разнообразието, което предоставя. Петя става лауреат на редица награди в национални и международни конкурси по акордеон, като „Танцуващи клавиши“ гр. Нови пазар, „Акордеонна пролет“ гр. Пловдив, „Й. С. Бах и неговото съвремие“ гр. Пловдив,“ Орфеево изворче“ гр. Стара Загора и др. На 14 годишна възраст започва да свири и на пиано. Висшето си образование завършва в Музикалната академия в Пловдив с две специалности: „Педагогика на обучението по музика“ и „Теоретично музикознание-Солфеж“.
Според Петя солфежът е музикалната азбука, която трябва да се научи преди усвояването на който и да е музикален инструмент. При децата това става под формата на игра – така те обикват музиката като цяло.
Пианото и акордеонът са два коренно различни инструмента, но имат обща цел – да изградят у детето полезни навици като самодисциплина, отговорност, развиване на музикалния слух и музикалната памет, както и да обогатят музикалната му култура.

  

пиано музикални инструменти пловдив арт център алехандро

Джулия Узунова

Джулия вярва, че развитието на креативността и интелекта, паралелно с куп положителни качества като увереност, търпение и добри социални умения, са само част от ползите за детето, занимаващо се с музика. Джулия завършва Детска музикална школа в родния си град Смолян с преподавател по пиано и солфеж М. Узунова. Дипломира се с отличие в АМТИИ Пловдив в специалност „Педагогика на обучението по музика” със специален предмет „Пиано” в класа на доц. М. Малинова. Успешно завършва няколко педагогически практики, сред които са по пиано и солфеж в НУМТИ „Добрин Петков”. Получава диплома за магистър в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев по „Хорово дирижиране”. Понастоящем работи в хор „Детска китка”. Към този момент специализира „Клавирен съпровод” при доц. д-р З. Петрова. През последните години посещава няколко майсторски класове при видни музиканти, педагози и изпълнители. Има щастието и удоволствието да работи с доказали се професионалисти в музикалното изкуство. Прилагайки това, което знае чрез, необходимия за всеки обучаващ се, индивидуален подход, тя продължава да се учи от едни от най-добрите учители – децата.

Убедена е, че уроците по пиано освен, че разкриват интересения свят на музиката, помагат за изграждането на емоционална култура, самодисциплина и концентрация у детето, а ранното обучение по инструмента благоприятства цялостното му личностно израстване.

  

Часовете по музика са индивидуални

  • индивидуални уроци
  • в удобно за вас и преподавателя време
  • подходящи за всяка възраст

Свържете се с нас и си запишете час за първия урок!

Следете сайта ни и нашата фейсбук страница за актуална информация.