Джулия Узунова

Джулия Узунова е родом от град Смолян. Завършва с отличие бакалавърска степен в специалност “Педагогика на обучението по музика” и магистърска степен по “Хорово дирижиране” към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев”, Пловдив в класа на проф. д-р В. Гелева. Понастоящем е докторант по хорово дирижиране отново там. През 2022 година надгражда уменията си като завършва две специализации по “Клавирен съпровод” и “Класическо пеене”. 

От 2017 година е част от екипа на хор “Детска китка” към ЦПЛР-ОДК-Пловдив, работи като хормайстор на всички състави и диригент, първоначално на подготвителния състав на хора, по-късно на стажантския състав. Ръководи и школа по солфеж към същата институция. От 2020 преподава пиано и солфеж в Арт център ”Алехандро“. 

От 2013 година пее като сопран в Академичен смесен хор “Гаудеамус” и е част от множеството концерти и турнета на хора в страната и чужбина.

Носител е на следните награди: “Най-добър млад учител за 2020 година” гр. Пловдив; награда за “Млад диригент” на Втори фестивал на детската песен “Нека пеем заедно” гр. Свиленград, 2019; като хормайстор – Златен медал в категория Младежки хорове за хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева на IX Световен хоров фестивал за мир, Виена, Австрия, 2018; Първа награда в X-то издание на Национален приз „Студент на годината” – категория „Педагогически науки”, 2016; Академична награда “Проф. Асен Диамандиев”, 2015 и 2016; Първа награда в IV Студентски конкурс за диригенти „Златна палка” в гр. Шумен, 2016.

Посещава редица майсторски класове по хорово дирижиране и пеене. Интересува се от световните тенденции в хоровото изкуство. През 2023 година присъства на Световния хоров симпозиум в Истанбул, Турция.

Джулия Узунова е член на управителния съвет на Български хоров съюз.

Вълнува се от психологията на репетиционния процес и как той може да се превърне в радостно изживяване, което ражда смислени и вдъхновяващи резултати!

  

Часовете по музика са индивидуални

  • индивидуални уроци
  • в удобно за вас и преподавателя време
  • подходящи за всяка възраст

Свържете се с нас и си запишете час за първия урок!

Следете сайта ни и нашата фейсбук страница за актуална информация.