Владимир Петков

Владимир Петков е основател на Арт център „Алехандро“ и инструктор по салса. Преди да открие страстта си към танците, се е занимавал за кратко с различни спортове като тенис на маса, футбол и гребане. Когато открива източното бойно изкуство Таекуондо, разбира, че това е спортът на живота му.

След 10 години интензивни тренировки при Николай Чилингиров и  Костадин Димитров, той достига до предпоследната степен на Таекуондо. Преди изпит за черен колан претърпява сериозна контузия и това преобръща живота му.

Когато започва да се занимава със спортни танци при Валентин Георгиев, той не подозира, че за него започва един нов вълнуващ период, който ще преопредели понататъшното му професионално развитие. Запалва се по салсата и отива в София, за да тренира при Костадин Костадинов.

Чрез старанията и постоянството си, Владимир придобива богат опит в танцовите техники и решава да преследва инструкторска и предприемаческа кариера, като основава Арт център Алехандро в Пловдив, където става преподавател по салса.

Поради бързото развитие на школата, с треньорската дейност той придобива и развива основни мениджърски умения и знания, като по-късно става Изпълнителен директор в Спортен клуб по Естетическа групова гимнастика Вива-спорт.

Най-голямата стъпка за разрастването на Арт център Алехандро, той прави през 2016 година, когато е поканен да води тренировки по салса на деца от гр. Хисаря. Така школата започва своята дейност там.

Освен участията си по салса форуми и събития, Владимир развива своите техники безпрецедентно, като взима уроци при световноизвестни танцьори като La Alemana & Ataca Jorgie, Johnny Vasquez (създателя на Салса LA), Jorge Camaguey, Fernando Sosa и други.