Владимир Петков

Владимир Петков е основател на Арт център „Алехандро“ и инструктор по салса. Преди да открие страстта си към танците, се е занимавал за кратко с различни спортове като тенис на маса, футбол и гребане. Когато открива източното бойно изкуство Таекуондо, разбира, че това е спортът на живота му.

След 10 години интензивни тренировки при Николай Чилингиров и  Костадин Димитров, той достига до предпоследната степен на Таекуондо. Преди изпит за черен колан претърпява сериозна контузия и това преобръща живота му.

Когато започва да се занимава със спортни танци при Валентин Георгиев, той не подозира, че за него започва един нов вълнуващ период, който ще преопредели понататъшното му професионално развитие. Запалва се по салсата и отива в София, за да тренира при Костадин Костадинов.

Чрез старанията и постоянството си, Владимир придобива богат опит в танцовите техники и решава да преследва инструкторска и предприемаческа кариера, като основава Арт център Алехандро в Пловдив, където става преподавател по салса.

Поради бързото развитие на школата, с треньорската дейност той придобива и развива основни мениджърски умения и знания, като по-късно става Изпълнителен директор в Спортен клуб по Естетическа групова гимнастика Вива-спорт.

Най-голямата стъпка за разрастването на Арт център Алехандро, той прави през 2016 година, когато е поканен да води тренировки по салса на деца от гр. Хисаря. Така школата започва своята дейност там.

Освен участията си по салса форуми и събития, Владимир развива своите техники безпрецедентно, като взима уроци при световноизвестни танцьори като La Alemana & Ataca Jorgie, Johnny Vasquez (създателя на Салса LA), Jorge Camaguey, Fernando Sosa и други.

салса и бачата

Нели Тоскова

Нели Тоскова открива своето влечение към танците още в ранна детска възраст. С първите й стъпки в залата, народните танци се превръщат в голямата й страст.

Докато развива своя талант през годините, Нели е била част от различни танцови състави. Печелила е множество медали, много от които златни, имала е безброи участия в страната и зад граница, и продължава да покорява сцените и сърцата на публиката.

Нели е тренирала в Младежки танцов състав „Искра“, град Хисаря, заедно с който са печелили Златен Орфей на Балкански шампионат по фолклор „Жива вода“ и са получили номинация за голямата награда на Световен шампионат по фолклор.

Като солов изпълнител Нели преминава през различни стилове танци като хип-хоп, балет, съвременни танци и латино танци, които вече над 8 години са незаменима част от живота й. Посещавала е събития, свързани с латино танците като Fanta dance festival, на които е имала възможността да се учи от най-добрите и известни танцьори.

След няколко години тренировки , Нели вече четири години е част от екипа на Арт център „Алехандро“ като преподавател по салса и бачата.

Чаровната Нели продължава да развива уменията си като танцьор с все по-голяма и по-голяма амбиция, и вече е готова да предаде знанията си и любовта си към танците на следващите поколения танцьори.