Zumba завладя фитнес обществото по света!

зумба пловдив танци арт център алехандро

Още със самото си създаване през 2001 г, Zumba Fitness става глобален феномен и завладява сърцата на любителите на танците и фитнеса. Тренировките са като „фитнес-партита“, които съчетават динамичната музика с лесна хореография, като осигуряват пълноценна тренировка за цялото тяло.

Над 30,000 инструктора са се възползвали от обучителните програми и са станали сертифицирани треньори по Zumba. Официалната статистика сочи, че почти милион и половина човека посещават класовете по Zumba всяка седмица по целия свят.

Няма как да не сте чували за Zumba, но дали знаете какво точно представлява? Каква е идеята? Как протича една тренировка? Какви фитнес резултати можете да очаквате? Ние ще отговорим на всичките ви въпроси!

  • Какво представлява Zumba?

Zumba е спорт. Zumba е танц. Zumba е комбинация на редуващи се движения с висока и ниска интензивност, като смяната на стъпките се извършва спрямо ритъма на музиката.

 

  • Колко време е тренировката?

Стандартният Zumba клас е с продължителност от един час.

  • Как преминава един тренировъчен час?

Zumba заниманията започват със загрявка, която включва лесни стъпки и леки по интензивност упражнения. След което постепенно се преминава към същинската част с по-интезивните танци. Преминава се през 10-12 съчетания с класически стъпки от различни музикални стилове (меренге, салса, регетон, кумбия, хип хоп и други).  За един перфектен завършек, тренировката приключва с двуминутно разтягане и релакс упражнения.

  • Какво се очаква да правя?

От вас се очаква да дойдете с желание и усмивка. По време на тренировката, инструкторът, който води групата, застава пред всички, за да показва стъпките. Просто наблюдавайте своя инструктор и повтаряйте огледално неговите движения. Не е трудно. Zumba комбинира традиционни танцови стъпки с основни фитнес упражнения, които са много лесни за следване.

  • Ами ако не успея да науча стъпките веднага?

Всички, които тепърва навлизат в Zumba си задават този въпрос. Хореографията за всяка песен е различна и специфична, и стъпките в нея се повтарят често. Не се притеснявайте, ако не можете да направите успешно всичко, което инструкторът показва, от първия път. Когато видите стандартните движения спрямо ритъма на песента, бързо ще наваксате.

  • Различни ли са песните и хореографиите всеки път?

Повечето песни в Zumba плейлиста се повтарят дълго време. Движенията са си същите. В една тренировка няма да има повече от една или две новодобавени песни, така че с продължителни посещения ще имате възможност научите хореографиите до съвършенство. Стандартно, една песен се заменя с нова след около 4-8 седмици.

  • Какви физически резултати мога да постигна?

Благодарение на своята интензивност и динамика, при една тренировка се засягат всички мускулни групи, като се изгарят от 400 до 1000 калории. Ако целта ви е да отслабнете или да подобрите и поддържате фигурата си, елате на Zumba – стегнете тялото си, увеличете своята издръжливост и подобрете рефлексите си, ще имате повече енергия и ще изгаряте мазнини.

  • Дали тренировката е подходяща за мен?

Zumba е за всички. Подходяща е както за начинаещи, така и за напреднали. Независимо от вашата възраст, пол и физическо състояние – единственото, което се очаква от вас е да имате желание, да се движите и да се забавлявате.

Занятията по Zumba фитнес в Арт център Алехандро се провеждат всеки понеделник и сряда от 19:00ч.

Очакваме ви!

 

Автор: М. Сонриса

Харесвате ли това? Споделете го!