Предимствата на Йога

Въпреки че съществуват много алтернативни методи за тренировка, Йога има някои съществени предимства пред всички тях…

Йога и нейните предимства

йога пловдив елена чалъкова

Въпреки че съществуват много алтернативни методи за тренировка, Йога има някои съществени предимства пред всички тях:

  • Освобождава ви от напрежението и стреса

Една от основните цели на Йога упражненита е да се отпуснете и релаксирате по време на тренировката. Освобождавайки се от отрицателната енергия, нивата на стресовите хормони в тялото драсично намаляват.

  • Прави ви по-силни, гъвкави и подвижни

Йогата е тренировка за цялото тяло. Чрез нея развивате подвижността и гъвкавостта си, и подобрявате силовите си способности. А най-хубавото е, че благодарение на статичните пози и динамичната им смяна, упражненията засягат всички мускулни групи.

  • Подобрява здравословното ви състояние

Освен че подобрява физическото състояние, Йогата оказва и много други положителни ефекти върху човека. Здравословните ползи от Йога заниманията включват подобряване на храносмилането и дихателните функции, намаляване на кръвното налягане и сърдечната честота, и не на последно място – подсилване на имунната система.

  • Детоксикира тялото

Интензивната физическа активност по време на Йога се отразява на органите и мускулите, като им съдейства при изпълнението на естествените детоксикиращи процеси. Изпотяването в следствие на тренировката също допринася за прочистването на организма от токсини.

  • Помага ви да постигнете вътрешен мир

Йогата е един от най-ефективните методи за постигане на вътрешен мир. Тя ни учи как да преоткрием себе си и как да не позволяваме на негативните емоции да ни завладеят.

Вижте пълната програма на заниманията ни ТУК.

Повече за произхода и историята на Йога може да откриете ТУК.

Можете да резервирате своето място на час по Йога ТУК.

 

Автор: М.Сонриса

Харесвате ли това? Споделете го!

Leave Comment