Кей-поп кавър група K.O. към Арт Център „Алехандро”, град Пловдив

Кей-поп кавър група в началото са се нарекли няколко тийнейджъри. Прекарвали са доста време заедно, танцували са и са разучавали корейската култура. Към тях постепенно са се присъединявали още хора, други са се отказвали. Тогава са имали друго име, танцували са по паркове и градинки, в различни зали, докато най-после не откриват подходящото място за тях- „Арт Център Алехандро“. В новата зала те вече кръщават групата „К.О“ и започват да тренират все повече за изяви.

Групата са моите приятели и моето семейство. Не съм си представял, че ще достигнем това ниво! – член на групата

Първата изява на групата беше в благотворителна кауза за борба с рак на гърдата. За кратко време групата доби популярност, както в Пловдив, така и извън него. Участвала е в много форуми и концерти. В групата се съчетава к-поп, музика, забавление и танци. По този начин феновете на к-поп културата могат да се доближат още повече до своите идоли и да танцуват техните танци, дори за малко да се почувстват като тях!

Какво е кей-поп? Кей-поп (/keɪ pɔp/, от съкращението на английски: Korean pop или K-pop; на корейски: 케이팝) е музикален жанр, модерна форма на южнокорейската поп музика, която е вдъхновена от редица музикални стилове и жанрове в света: английски поп, рок, хип-хоп, съвременен ритъм енд блус, експеримелна музика, джаз, госпъл, латино, реге, електронна денс музика, фолк музика, кънтри и класическа музика, използвайки за основа върха на своите уникални традиционни корейски музикални корени.

 

Според автор на американското музикално списание Ролинг Стоун, кей-поп е „смесица от модна западна музика и високоенергетичен японски поп“ (J-pop), който „лови слушателите с повтарящи се закачливи фрази, често на английски език“. Кей-поп „следва линията на смесване на стилове, съчетава пеене, рап и специален акцент на представление и мощни визуални ефекти“.

Кей-поп не е просто музика, кей-поп става субкултура, която е популярна сред младите хора по целия свят. Благодарение на Интернет и достъп до цифрово съдържание, кей-поп достига до невероятно широка аудитория.

 

Под звуците на любимата си музика и с помощта на инструкторите на групата, учим и усъвършенстваме различните танцови техники, важни и необходими за вярното и качествено интерпретиране на хореографиите. Нашата задача е да изберем любима к-поп песен, да разучим детайлно движенията и на базата на вече наученото да създадем танц – кавър, като разбира се, добавим и малко от себе си.

Скоро не бях срещала толкова много любов, приятелство и подкрепа в една танцува група. Щастлива съм, че познавам тези деца и споделям с тях залата и сцената! – преподавател от „Арт Център Алейандро“

В групата на „K.O.” могат да се включат всички ентусиасти над 8 г., както начинаещи така и напреднали.

Понякога организират и кей-поп партита! Ако сте фенове, следете нашата фейсбук страница, за да не изпускате последните новини.

 

 

Харесвате ли това? Споделете го!